POLITIE & SECURITY

De Segway® Personal Transporter (PT) is uitermate geschikt voor gebruik binnen de politie of in de beveiligingsbranche. Doordat de gebruiker 20 cm boven de grond staat, heeft deze een veel beter zichtveld en kan hij of zij nadrukkelijker (visueel) aanwezig zijn, waar dat nodig blijkt. Het maakt de Segway PT erg gemakkelijk bij het reguleren van het verkeer, het begeleiden van grote menigten en bij het surveilleren in binnensteden, op bedrijventerreinen of in grote winkelcentra.

 

 

Hogere productiviteit

Met behulp van de Segway PT is elke politiebeambte of beveiligingsmedewerker in staat om in een kortere tijd een groter gebied te bestrijken. Een beveiligingsmedewerker kan vaker zijn ronde maken, zowel binnen een gebouw als rondom een gebouw en is sneller van het ene gebouw naar het andere gereden dan per auto of te voet. Hetzelfde geldt voor de politie bij het surveilleren in binnensteden. Dit houdt tevens in dat het de productiviteit van het personeel aanzienlijk vergroot wordt. Hetzelfde werk kan met minder mankracht worden gedaan, waardoor het personeel weer ergens anders kan worden ingezet. Het 'blauw' op straat kan efficiënter worden ingezet.

 

 

Snel en direct

De snelheid van de Segway PT bedraagt tot vier keer de snelheid van een voetganger. Een politiebeambte of beveiligingsmedewerker is in staat om sneller te reageren in geval van een incident en kan sneller ter plekke zijn om assistentie te verlenen. Door zijn enorme wendbaarheid en de mogelijkheid om de Segway PT zowel binnen als op straat te gebruiken, kan vrijwel altijd de meest directe weg worden gekozen naar de plaats van bestemming.

 

 

Interactie met de omgeving

Naast de functionele inzetbaarheid, blijft de Segway PT natuurlijk ook een zeer bijzonder vervoermiddel om te zien. De Segway PT trekt op een positieve manier aandacht en zorgt daardoor dat er een natuurlijke interactie ontstaat tussen de agent en zijn of haar omgeving.